REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso na žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky dušeného masa zalité nahnědlou omáčkou s houbami.


Ingredience:
600 ghovězího předního nebo ořez
150 gžampionů nebo jiných tvrdých hub
120 gcibule
85 gtuku
70 ghladké mouky
1,2 lvody
mletý černý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
2. Žampióny očistíme a nakrájíme na tenké plátky
3. Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostičky
4. Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, opečeme kostky masa, podlijeme mírně horkou vodou (vývarem), okořeníme pepřem, kmínem, dochutíme solí
5. Zakryté dusíme podle potřeby za občasného podlévání do poloměkka
6. K poloměkkému masu přidáme nakrájené žampióny a dusíme do změknutí masa
7. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, podlijeme a za stálého míchání dobře povaříme
8. Do hotové šťávy vložíme maso, prohřejeme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy