REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí líčka na víně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dříve opomíjená líčka jsou dnes hitem internetu. Tento recept patří mezi nejznámější, přesto stojí za to si ho vyzkoušet. Pokrm je opravu vynikající!


Ingredience:
500 ghovězích líček (cca 2 kusy)
300 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
500 mlsilného hovězího vývaru nebo demi glace
200 mlsuchého červeného vína
5 kskuliček nového koření
3 ksbobkové listy
1 ksvelká cibule
3 lžícerajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat
3 lžícesádla
1 lžícetřtinového cukru
rozmarýn a tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
  2. V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
  3. Maso vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a cibul, restujeme cca 15 minut
  4. Přidáme protlak nebo pasírovaná rajčata, cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přilejeme víno a necháme ho odpařit
  5. Přidáme vývar (demi glace), koření a vrátíme opečené maso
  6. Dusíme doměkka zhruba 3 hodiny
  7. Poté maso vyjmeme a omáčku propasírujeme, přidáme lžíci másla pro zjemnění a zahuštění.
Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy