REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí křenové závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězí roštěnky potřené hořčicí, sypané strouhaným křenem, plněné klobáskou, zatočené do tvaru závitků, opečené a pak podušené doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky hovězí roštěnky
3-4 ksstroužky česneku
2 ksklobásky
1 ksstředně velké cibule
1 kskřenu
2 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícehladké mouky
mletý černý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a okořeníme pepřem
2. Z jedné strany potřeme roštěnky plnotučnou hořčicí a posypeme větší vrstvou čerstvě nastrouhaného křenu 3. Na každý plátek ještě položíme půl nožičky klobásy, jednotlivé plátky stočíme a převážeme nití (klobásky nám mohou koukat ven ze závitků)
4. Závitky zprudka, ze všech stran, opečeme na rozpáleném oleji, pak je vyjmeme
5. Na stejném tuku, co jsme opékali závitky, necháme zesklovatět oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli
6. Vložíme zpět závitky a podlijeme je mírně vodou, přidáme oloupaný a rozdrcený česnek, sladkou papriku, osolíme
7. Pokrm zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí
8. Závitky vytáhneme, odstraníme nitě, omáčku zahustíme moukou, krátce povaříme a případně dochutíme solí.

Doporučení:

Závitky servírujeme s různě upravenými bramborami nebo s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy