REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí jazyk s ostrou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí jazyk je pikantní chuťovka. Občas se dá na něj narazit ve slušném řeznictví. Výborný je vařený s křenovou omáčkou a knedlíkem nebo jen uvařený s pikantní ostrou omáčkou. Tip třeba na silvestrovský večer.


Ingredience:
1 kshovězí jazyk (váha kolem 1-1,3 kg)
bobkový list
ledový salát
nové koření
celý pepř
petrželka
sůl
Na omáčku:
3 ksčervené papriky
3 ksrajčata
2 ksstroužky česneku
2 lžíceoleje
chilli omáčka
worchestr
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si vyrobíme omáčku; papriky vložíme do trouby a pečeme, až se na povrchu začnou tvořit, puchýřky, zabalíme je do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout, pak je vyndáme ze sáčku a stáhneme slupku, rozsekáme na jemno nožem
2. Rajčata spaříme, oloupeme, na oleji krátce podusíme
3. Rajčata nasypeme do misky, přidáme nasekané papriky, chilli omáčku, drcený česnek, worchestr, pepř, sůl, důkladně promícháme a necháme vychladit
4. Vepřový jazyk opláchneme a dáme vařit do osolené vody s kořením, vaříme, na mírném plameni, 2,5-3 hodiny podle velikosti
5. Vývar slijeme, použijeme na vyprošťovací polévku, z jazyku odřízneme podjazyčí, rovněž použijeme na polévku, jazyk ponoříme do studené vody a sloupneme
6. Jazyk nakrájíme na 5 mm kolečka, na talíře položíme listy salátu, na ně kolečka jazyku, potřeme omáčkou, posypeme petrželkou.

Doporučení:

Podáváme jako chuťovku s chlebem, zapíjíme chlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy