REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí játra s meruňkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rozpáleném oleji osmahlá hovězí játra, servírovaná spolu s opečenou cibulí, kostičkami slaniny a prohřátými kompotovanými meruňkami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky hovězích jater asi po 200 g
3 ksvětší cibule
1 ksplechovky meruněk (850 g)
50 guzené, prorostlé slaniny
30 grozpuštěného másla
mouka na obalení
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Játra omyjeme, osušíme a obalíme v mouce
2. Na rozpáleném másle obalená játra, po obou stranách, osmahneme 3. Játra ještě osolíme, okořeníme pepřem a uložíme někde v teple
4. Slaninu nakrájenou na malé kostičky rozpustíme na zbytku tuku po smažení
5. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme ji, pak přidáme okapané meruňky
6. Pokrm podlijeme 3 lžícemi šťávy z kompotu, chvíli necháme probublat, dle chuti okořeníme pepřem a osolíme
7. Jednotlivé porce jater poklademe meruňkami a cibulí a mírně podlijeme šťávou z výpeku.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme nejlépe bramborovou kaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy