REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na oblíbený hovězí guláš připravený nejlépe z hovězí kližky.


Ingredience:
1 kghovězí kližky
4 ksvětší cibule
2-3 ksstroužky česneku
3 lžícemleté červené papriky
1 lžícerajského protlaku
pepř
kmín
majoránka
sůl
hladká mouka
tuk nebo sádlo
vlažná voda
cibule na ozdobu

Postup:

1. Hovězí kližku opláchneme a nakrájíme na kostky velké asi 25 g
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme v hrnci na sádle dorůžova, přidáme mletou papriku, zalijeme trochou vlažné vody, aby nám paprika nezhořkla, vložíme nakrájené maso, osolíme, dochutíme pepřem, mírně pokmínujeme, přidáme lžíci rajského protlaku a dle potřeby přidáme vodu
3. Přikryjeme poklicí a dusíme zhruba 1,5-2 hodiny do změknutí masa
4. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, promícháme a v případě potřeby ještě zředíme teplou vodou, přidáme česnek utřený se solí a nejlépe nadrcenou majoránku, ještě krátce povaříme
5. Maso vrátíme do omáčky, spolu krátce povaříme až na povrchu vystoupí tuk
6. Hovězí guláš servírujeme nejlépe posypaný cibulkou.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Čerstvé pečivo, houskový knedlík, špekové knedlíky, bramboráčky nebo vařené těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy