REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš s koňakem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z kousků hovězího krku podušeného na cibulovém základě spolu s česnekem, rajským protlakem a dalšími ingrediencemi, zjemněný smetanou a koňakem.


Ingredience:
800 ghovězího krku
400 gžampionů
150 gzakysané smetany
350 mlzeleninového vývaru
50 mlkoňaku
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžícerajského protlaku
1 lžícesádla
2 kscibule
3 ksstroužků česneku
2 ksrajčat
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný hovězí krk opláchneme a nakrájíme na nudličky
2. V kastrolku na rozehřátém sádle osmahneme oloupané na drobno nasekané cibule i stroužky česneku, přidáme nakrájené maso a společně za stálého míchání orestujeme
3. Pak osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou, krátce orestujeme, přidáme rajský protlak, zalijeme vývarem a zvolna dusíme do skoro měkka
4. Mezitím očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, rajčata spařená ve vroucí vodě oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na drobno
5. K téměř měkkému masu přidáme žampiony, rajčata a vše dodusíme doměkka, nakonec vmícháme zakysanou smetanu a koňak, krátce povaříme a dochutíme solí i pepřem.

Doporučení:

Podáváme s karlovarským knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy