REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš s fazolemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z kližky podlévaný vývarem a dušený na cibuli, se zelenou paprikou a kořením. Na závěr přidáme i konzervu fazolí v rajské omáčce.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
400 gnaložených fazolí v rajské omáčce
1 lvývaru z kostí
2 kszelené papriky
2 kscibule
červená paprika mletá
hladká mouka
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, lehce pokapeme olejem a necháme hodinu odležet v lednici
2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme ze všech stran, poprášíme červenou paprikou, přidáme kmín, podlijeme vývarem, za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou do měkka
3. Jakmile maso změkne, přidáme fazole i s rajčatovým nálevem, proužky papriky, 5 minut povaříme
4. Na závěr guláš zaprášíme lehce moukou a provaříme
5 Guláš na talířích ozdobíme kolečky cibule, podáváme s chlebem nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy