REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí cikánská pečeně z pomalého hrnce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí zadní připravené v pomalém hrnci, servírované s omáčkou ze šťávy z masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kgzadního hovězího masa v celku
100 gslaniny v celku
1 konzervamalého rajčatového protlaku
1 skleničkaleča (popřípadě 4 rajčata a 1 paprika)
2 kskyselé okurky
1 ksčerstvé papriky
1 kscibule
hovězí vývar
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nejprve nakrájíme slaninu na hranolky a vložíme ji na půl hodiny do mrazáku (lépe se nám pak bude maso špikovat)
2. Do masa tenkým dlouhým nožem prořízneme ve směru vláken otvory, do kterých vsuneme slaninu, maso ze všech stran osolíme a opepříme
3. V kameninové nádobě pomalého hrnce na sporáku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dohněda
4. Vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, popř. zbytek slaniny, orestujeme, vrátíme zpět maso a přilijeme lečo rozmíchané s protlakem
5. Zalijeme cca 200 ml vývaru, sundáme ze sporáku a zapneme pomalý hrnec na stupeň II. na 4,5 hodiny, maso můžeme občas obrátit
6. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple, šťávu můžeme přepasírovat (já už jsem dále použila klasický hrnec)
7. Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky a papriku, v případě nutnosti přilijeme trochu vývaru a provaříme, zahustit můžeme dle zvyklostí
8. Maso před podáváním nakrájíme na plátky a podáváme podlité omáčkou.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy