REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby v pikantním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na přípravu tohoto receptu použijeme mladé, tvrdé kloboučky hříbků, holubinek nebo růžovek. Pokrm podáváme samostatně jako chuťovku k pivu, vínu, nebo jako samostatný pokrm spolu s hranolky, či jinak upravenými brambory a oblíbeným dresinkem, nebo tatarskou omáčkou.


Ingredience:
500 gkloboučků mladých pevných hub
100 ghladké mouky
1 lžičkačervené papriky
1 lžičkakari
2 dlpiva
pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. V misce rozšleháme celé vejce, pivo, hladkou mouku a koření podle vlastní chuti, osolíme (těstíčko by mělo být hustší)
2. V těstíčku máčíme kloboučky hub, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje, dozlatova.

Poznámka:

Text i foto: D.Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy