REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový nákyp s květákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené houby na cibulovém základě, zapečené spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
200 ghub nebo žampionů
70 ghladké mouky
4 ksvajec
1 kscibule
1 ksstředně velkého květáku
4 lžícemásla
voda
petrželka
mletý pepř
olej na vymazání
sůl

Postup:

1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat
2. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících rozehřátého másla, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme a krátce podusíme (asi 10 minu)
3. V míse utřeme žloutky se zbylým změklým máslem, vmícháme hladkou mouku, houby, růžičky květáku, na drobno nasekanou petrželku, osolíme a opepříme
4. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a zlehka vmícháme do směsi
5. Olejem vymazaný pekáček naplníme připravenou směsí a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 30 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy