REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový kuba II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbový kuba chutná skvěle nejen o Vánocích.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
750 mlmasového vývaru
300 gtrhaných krupek (ječné kroupy, tzv. lámanky)
250 mlstudené vody
80 gsádla
3 hrstisušených hub
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
mletý kmín
mletý pepř
majoránka
sůl
tuk na vymazání zapékací misky

Postup:

1. Houby zalijeme vodou a necháme 2 hodiny namočené
2. Krupky několikrát propláchneme a v cedníku necháme okapat
3. Na polovině rozehřátého sádla dáme drobně nakrájenou cibuli zesklovatět
4. Vmícháme krupky a za stálého míchání je krátce opražíme, směs osolíme, zalijeme vývarem a pod poklicí, na mírném plameni, uvaříme doměkka
5. Houby vytáhneme z vody, vymačkáme a překrájíme
6. V pánvi rozehřejeme lžíci sádla, přisypeme, houby, které 15 minut dusíme s kmínem, pak vmícháme uvařené krupky
7. Ochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem a majoránkou, dáme do tukem vymazané zapékací misky, zalijeme zbylým rozehřátým sádlem a v troubě vyhřáté na 190 °C zapékáme asi 25 minut.

Doporučení:

Místo krupek můžeme použít rýži, které budeme potřebovat 220-250 g.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy