REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové šišky s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kousky hub smíchané s dalšími surovinami, připravené šišky pak uvařené v mírně osolené vodě, servírované podlité domácí houbovou omáčkou a posypané orestovanou cibulkou.


Ingredience:
400 ghub (směs hřibovité)
150 gšunky
6 kstvrdších housek
3 ksvejce
2 kscibule
2 lžícenasekané petrželky
2 dlsladké smetany
muškátový květ
citronová šťáva
hladká mouka
strouhanka
mléko
sádlo
pepř
sůl
voda na uvaření šišek

Postup:

1. Na rozpáleném sádle osmahneme 1 cibuli, přidáme nakrájené houby a podusíme je do měkka
2. Housky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy
3. Z podušených hub 1/
3 dáme stranou, zbytek nasypeme k houskám společně s nakrájenou šunkou a nasekanou petrželkou, ke směsi přidáme rozklepnutá vejce, ochutíme pepřem a solí, směs promícháme a necháme 1 hodinu rozležet, (podle potřeby přilijeme mléko, zahustíme strouhankou)
4. Ze směsi vytvarujeme šišky, které uvaříme ve vroucí vodě
5. Zbytek podušených hub podlijeme smetanou ve, které jsme rozmíchali 1 lžíci hladké mouky, směs krátce povaříme, pak rozmixuje mixérem na hladkou omáčku
6. Omáčku ochutíme citronovou šťávou, špetkou muškátového květu, přisolíme, opepříme
7. Na sádle osmažíme do zlatova cibuli
8. Uvařené šišky rozložíme na talíře, podlijeme houbovou omáčkou a posypeme smaženou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy