REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové lečo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lečo připravené z podušených čerstvých hub, cibule, paprik, klobás a vajíček.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gčerstvých hub
3 ksbarevné papriky
3 ksklobás
3 ksvejce
2 ksvětší rajčata
1 ksvětší cibule
100 mloleje
mletý černý pepř
vegeta
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, klobásky na kolečka
2. Omyté papriky zbavíme jadérek a nakrájíme je na větší kousky
3. Rajčata nakrájíme na trojúhelníčky
4. Houby očistíme, nakrájíme na menší plátky, malé necháme v celku
5. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme houby, podlijeme trochou vody a podusíme 10 minut
6. Přidáme papriky, rajčata, vejce a vše dochutíme mletým pepřem, vegetou
7. Za občasného míchání lečo podusíme dalších 10 minut, ochutnáme, popřípadě ještě okořeníme a v případě potřeby mírně přisolíme
8. Podáváme s čerstvým chlebem.

Doporučení:

– Vegetariáni mohou klobásku vynechat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy