Halušky v prášku připravené podle návodu na obalu, smíchané s houbami, uvařené ve vodě, servírované s červeným kysaným zelím a uzeným. Velmi pikantní a jednoduchý pokrm.
Ingredience:
500 g | čerstvých očištěných hub |
300 g | uzeného |
1 balení | halušek v prášku |
1 sáček | červeného kysaného zelí |
1 ks | cibule |
jalovec | |
pepř | |
cukr | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Houby rozsekáme na malé kousky, osolíme a podusíme až se odpaří přebytečná voda, pak je necháme vychladnout
2. Halušky připravíme podle návodu na obalu, vmícháme podušené houby a vypracujeme těsto
3. Dáme vařit vodu s pár kapkami oleje, z těsta na prkénku nožem odkrajujeme malé kousky do vroucí vody (správně uvařené halušky plavou na povrchu)
4. Kysané zelí podusíme na oleji s pokrájenou cibulí a uzeným masem, přidáme pár kuliček jalovce, cukr, pepř, dle chuti sůl
5. Halušky promícháme se zelím a uzeným masem, zahřejeme a teplé podáváme.
Autor: Dalibor Marounek