REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové Cordon Bleu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedná se o bedly plněné šunkou a sýrem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova. K této lahůdce potřebujeme otevřené bedly, průměr klobouku kolem 12-15 cm je ideální, větší přepůlíme na polovinu.


Ingredience:
8 ksklobouků bedel
200 gplátkového tvrdého sýra
200 gplátků šunky
hořčice
česnek
pepř
sůl
olej na smažení, párátka na sepnutí
Na obalení:
2 ksvejce
1 dlmléka
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup:

1. Do lupenů očištěných bedel vetřeme utřený česnek a slabě pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme
2. Pomazanou stranu poklademe plátkem sýra, šunky, pak opět sýrem, přiklopíme druhým kloboukem, kde jsme opět vetřeli do lupenů česnek a pomazali hořčicí
3. Spíchneme na 2-3 místech párátky a obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a nakonec ve strouhance
4. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, z obou stran, pěkně dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory, hranolky nebo bramborovou kaší.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy