REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Právě luštěniny jsou skvělé k přípravě pokrmů vhodných na snížení tuků v krvi. Tuto pomazánku podáváme samozřejmě jen na tmavém pečivu, světlé patří mezi zakázané ingredience právě při cholesterolové dietě.


Ingredience:
250 gměkkého nízkotučného tvarohu
120 gčerstvých hub (můžeme použít i 15 g sušené houby)
50 gtaveného sýra (do 20 % tuku v sušině)
40 grostlinného tuku
zelená petrželka
vývar (voda)
kmín
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, pokrájíme na větší kousky a povaříme v masovém, či zeleninovém vývaru s kmínem, vaříme tak 20 minut (sušené houby namočíme do vody a necháme 20 minut nabobtnat)
2. Připravené houby slijeme a necháme důkladně okapat
3. Do osoleného tvarohu utřeného s rostlinným tukem a taveným sýrem vmícháme okapané houby
4. Pomazánku zdobíme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme na čerstvém tmavém pečivu.

Poznámka:

Více informací o snížení tuků v krvi najdete zde: Dieta ke snížení hladiny tuků v krvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy