REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová podzimní čalamáda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto houbovou čalamádu podáváme jako přílohu k masitým pokrmům, skvělá je i pod maso. Směs doplněná opečeným mletým masem je vynikající na toasty či topinky.


Ingredience:
1 kgpovařených nakrájených hub (nejlépe směs hřibovité, holubinky, lišky, ryzce)
5 ksčervených paprik
4 kscibule
1 kspatison
1 skleničkaďábelské omáčky (300 g)
1 dloleje
Na nálev:
0,7 lvody
0,3 locta
6 lžiccukru
2 lžícesoli
2 lžičkyhořčičného semínka
8 kskuliček nového koření
4 kskuličky černého pepře
2 ksbobkové listy

Postup:

1. Nakrájené, chvíli povařené houby, důkladně okapané, smícháme s pokrájenou zeleninou
2. Směs promícháme s ďábelskou omáčkou (300 g balení) a olejem, necháme hodinu uležet
2. Čalamádu plníme do sklenic, zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 30 minut při 90 °C
3. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům nebo ji použijeme jako základ pod maso.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy