REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová pizza z plechu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykynuté těsto vyválené přímo na plechu, potřené rajským protlakem, obložené šunkou, houbami a zeleninou a posypané strouhaným sýrem, upečené v troubě.


Ingredience:
Rozpis na jeden plech:
500 gpolohrubé mouky
250 gvařené šunky
200 grajčat
200 ggoudy
450 mlkonzervovaných žampiónů nebo i jiných hub (lze použít i čerstvé houby)
4-5 lžicoleje
2 lžícerajského protlaku
1 lžíceprovensálského koření nebo po 1/2 lžičky oregana a bazalky
3 kspapriky (nejlépe červená, zelená a žlutá)
1 kskostky droždí (42 g)
mletý černý pepř
sůl
tuk a mouka na plech

Postup:

1. Do mísy vsypeme polohrubou mouku se špetkou soli, ohřejeme 1/
4 l vody, ve které rozpustíme droždí, nejlépe hnětačem zpracujeme mouku, kvasnicovou vodu a olej na hladké těsto
2. Těsto necháme kynout na teplém místě přibližně 20 minut
3. Očistíme, omyjeme a necháme důkladně okapat zeleninu, papriku nakrájíme na kolečka a rajčata na plátky
4. Šunku nakrájíme na kostičky, žampióny necháme okapat
5. Těsto ještě jednou prohněteme a rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
6. Povrch těsta potřeme rajským protlakem a obložíme připravenými ingrediencemi
7. Osolíme, okořeníme pepřem a posypeme sušeným kořením, pizzu necháme ještě zhruba 15 minut vzejít, po té ji posypeme nastrouhaným sýrem
8. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy