REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová bramboračka IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasická bramborová polévka nastavená houbami. Jde o hustější hnědou polévku zahuštěnou jíškou. Recept pochází od paní Indruchové.


Ingredience:
500 gčerstvých hub
1 hrstdrcené majoránky
2-3 ksbrambory
3 ksstroužky česneku
1-2 kslahůdkové cibulky (jen bílou část)
5 kskuliček nového koření
2 ksbobkové listy
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1 lžícesádla
voda nebo zeleninový vývar
pepř
sůl

Postup:
  1. Očištěné houby nakrájíme, oloupané brambory taktéž nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce, přidáme na větší kusy pokrájenou naťovou cibulku, bobkový list a nové koření, zalejeme vodou či vývarem (cca 2 litry), přidáme sůl a pepř a vaříme 15 minut
  2. V kastrůlku rozehřejeme oba tuky, přidáme mouku a vymícháme svělou jíšku, zalejeme trochou studené vody, prošleháme a přes sítko nalejeme do polévky
  3. Přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, dle chuti dosolíme
  4. Vaříme dalších cca 10 minut.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy