REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Horácká houbová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z čerstvých tvrdších hub, brambor, cibule, zakysané smetany, hladké mouky, másla, vody a koření.


Ingredience:
400 gčerstvých hub (nejlépe tvrdších - lišek, hříbků, apod.)
250 gbrambor
50 gmásla
30 ghladké mouky
1 lvody
300 mlzakysané smetany
1 kscibule
kmín
sůl

Postup:

1. Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme a vaříme doměkka
2. Mezitím si nakrájíme očištěné houby na plátky a oloupanou cibuli na drobné kousky
3. Pak si na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme plátky hub s cibulí a přidáme je vařit k bramborám
4. Když máme brambory s houbami téměř měkké, zahustíme polévku zakysanou smetanou promíchanou s moukou a polévku povaříme alespoň 5 minut
5. Nakonec polévku dle chuti osolíme a horkou servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy