REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandská omáčka se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto omáčku vařila již paní Rettigová. Je to jednoduchá omáčka, která se skvěle hodí k podušené zelenině a rybímu masu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
100 mlhovězího vývaru
100 gmásla
4 ksžloutky
čerstvá zelenina dle chuti (květák, brokolice, chřest ...)
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou zeleninu nakrájíme, vložíme ji do hrnce s napařováčkem a dáme vařit na mírný plamen
2. Máslo necháme přepustit na mírném zdroji tepla, pak ho dáme chladnout
3. Žloutky vyklepneme do misky, osolíme a okořeníme pepřem a spolu se studeným vývarem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne
4. Nakonec do omáčky zašleháme zchladlé přepuštěné máslo a omáčku vymícháme dohladka
5. Když bude zelenina měkká, ale stále dost křehká, vyndáme ji z páry, jemně osolíme, okořeníme pepřem a polijeme teplou omáčkou.

Doporučení:

Takto připravenou omáčku podáváme s vařenými brambory nebo čerstvým bílým pečivem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy