REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandská omáčka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá přílohová omáčka. Používá se také jako jedna ze surovin k úpravě některých pokrmů. Je nažloutlá, hustější konzistence. Podáváme například k vejcím na tvrdo, vejcím benedikt, vařeným a na másle upravovaným rybám …


Ingredience:
50 mlsmetany 33 %
70 gmásla
1 lžícecitronové šťávy
2 ksžloutky
špetka mletého bílého pepře
špetka soli

Postup:
  1. Svaříme smetanu s citronovou šťávou a bílým pepřem, osolíme a necháme vychladnout
  2. Rozpustíme máslo
  3. Nad vodní lázní šleháme trpělivě žloutky se smetanovou směsí do zhousnutí, voda pod nesmí vařit
  4. Do husté směsi už mimo vodní lázeň tenkým pramínkem zašleháváme rozpuštěné máslo
  5. Dochutíme solí, špetkou cukru a případně ještě citronovou šťávou.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy