REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlemýždi vaření v polévce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento pokrm podáváme jako polévku.


Ingredience:
Pro 6 osob:
24 ksčištěných hlemýždích tělíček
2 losolené vody (hovězího nebo telecího vývaru)
60 gžampiónů
trochu tymiánu
trochu bazalky
máslo na osmažení žemlí
žemle (rohlíky)

Postup:

1. Očištěná hlemýždí tělíčka uvaříme v hovězím vývaru
2. Před změknutím hlemýžďů vývar okořeníme tymiánem, bazalkou a přidáme na plátky nakrájené a na másle podušené žampióny
3. Potom na talíř nebo do šálku na polévku nalijeme vývar z hlemýžďů
4. Uvařené hlemýždě nakrájíme na menší kousky a dáme do připravené polévky
5. Jako vložku použijeme na kostečky nakrájené a na másle osmažené žemle
6. Podáváme tedy jako polévku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy