REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlávkový salát s mlékem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový salát z listů zeleného salátu a zálivky z mléka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 ksčerstvého hlávkového salátu
Na zálivku:
1/2 lmléka
4 kskostky cukru
3 lžíceocta
pepř
sůl

Postup:

1. Pod tekoucí studenou vodou omytý a důkladně okapaný hlávkový salát pokrájíme na drobné kousky
2. Nakrájené listy zalijeme zálivkou připravenou z mléka smíchaného s octem a cukrem, dochucenou pepřem a solí
3. Salát necháme vychladit a podáváme jako přílohu v miskách.

Doporučení:

Tato zálivka lze použít i na ledový salát či nastrouhané okurky.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy