REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hašé z pečeného bůčku a vařeného hovězího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z minulého století ze školních a závodních jídelen. Směska dvou tepelně zpacovaných mas a rohlíků, dochucená česnekem a kořením, zapečená v troubě.


Ingredience:
750-800 gpečeného bůčku
250 gvařeného hovězího masa
6 ksdan až dva starých rohlíků
5-6 ksstroužků česneku
2 dclvývaru
2 dclmléka
1 vrchovatá lžičkamajoránky
1 lžičkapepře
sůl

Postup:
  1. Rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme
  2. Kostičky ve vhodné míse zalijeme mlékem a vývarem, necháme 5 minut stát, pak přebytečnou tekutinu, co se do rohlíků nevsákla, slijeme
  3. Maso pomeleme nebo rozsekáme v robotu, hodíme do mísy s rohlíky
  4. Vše promícháme, přidáme česnek, okořeníme a osolíme, opět důkladně promícháme
  5. Masovou hmotu rozprostřeme do vhodného pekáčku či formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 °C, pečeme cca 1 hodinu, do doby, než se začnou okraje od formy odlipovat a povch nezezlátne
  6. Podáváme teplé nejlépe s bramborem či bramborovou kaší, nebo studené, například na chlebu spolu s kyselou okurkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy