REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halloweenské perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní perníkové těsto upečené v troubě ve tvaru halloweenských motivů, ozdobené barevnými polevami.


Ingredience:
Na perníkové těsto:
1,1 kghladké mouky
0,5 kgkrupicového cukru
450 gvody
250 gmedu
25 gmarmelády
13 gperníkového koření (skořice, nové koření, badyán, anýz)
Na polevu:
200 gmoučkového cukru
2 ksbílky
dvě kapky oleje
potravinářské barvivo (např. Breton)

Postup:

1. Z perníkového těsta vyválíme plát silný asi 2 až 3 mm, ze kterého vykrájíme různé tvary
2. Rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut 3. Upečené perníčky z plechu sundáme a necháme vychladnout
4. Jednotlivé perníčky ozdobíme barevnými polevami nejlépe pomocí cukrářského sáčku s nástavci.

Příprava perníkového těsta:
1. Z výše uvedeného množství cukru odvážíme 50 g a ve velkém hrnci ho roztavíme na karamel
2. Vodu přivedeme těsně k bodu varu, pak ji přilijeme do roztátého cukru, přidáme zbylá cukr, med, marmeládu a za stálého míchání necháme přejít varem, odstavíme a necháme zchladnout asi na 30 °C
3. Do připraveného rozvaru zapracujeme mouku a koření
4. Hotové perníkové těsto necháme tak 1 týden v chladu rozležet.

Příprava polevy:
1. Cukr dvakrát prosejeme a utřeme s bílky a olejem
2. Bílkovou polevu obarvíme potravinářským barvivem (postupujeme podle návodu na obalu), tedy roztok si připravíme rozpuštěním prášku v malém množství vody, aby směs byla hodně koncentrovaná, polevu pak snadno obarvíme přidáním několika kapek připraveného roztoku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy