REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halloweenské hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V cukrovém kořeněném rozvaru povařené oloupané hrušky, okapané, vychladnuté ozdobené marmeládou, borůvkami a ořechy.


Ingredience:
4 kshrušky
5 kshřebíčků
1 kshvězdička badyánu
1 ksvanilkový lusk
1 kscelé skořice
1 kscitron
500 gtřtinového cukru
40 gzázvoru
Na ozdobu:
marmeláda, vlaský ořech, zmrazené borůvky

Postup:

1. Do hrnce vložíme kousek kůry z citrónu, celou skořici, badyán, vanilkový lusk, hřebíček a oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, přisypeme cukr, vše zalijeme vodou, tak do půlky hrnce, přivedeme k varu
2. Hrušky oloupeme (stopky ponecháme), až žačne cukrová směs vařit, přidáme je do syrupu, vaříme na nízkou teplotu, pod poklicí, tak 30 minut
3. Měkké hrušky vytáhneme ze syrupu a necháme je na talíři okapat a vychladnout, pak je ozdobíme podle obrázku marmeládou, ořechy a borůvkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy