REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gurmánské bifteky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí svíčková nakrájená na plátky, okořeněná a restovaná doměkka, servírovaná přelitá omáčkou, s opečenými bramborami s mrkví.


Ingredience:
800 ghovězí svíčkové
směs zelených salátů
rajčata
mletý pepř
olej
sůl
Na omáčku:
400 mlsmetany
200 mlčerveného vína
4 ksstroužků česneku
1 kscibule
Na přílohu:
800 gbrambor
8 ksmalých mrkví
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
pažitka
olej
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky, dobře opláchneme, osušíme a očištěnou mrkev překrojíme podélně na polovinu
2. Na rozehřátém oleji za občasného promíchání brambory 10 minut restujeme, přidáme nakrájenou mrkev a restujeme dalších 5 minut, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a nadrobno nasekanou pažitkou
3. Hovězí svíčkovou očistíme, nakrájíme na 8 silnějších plátků, osolíme, opepříme, na rozpáleném oleji maso z každé strany asi 4 minuty opečeme, během pečení plátky otáčíme, hotové vyjmeme a uchováme v teple
4. Ve výpeku opečeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaný na plátky nakrájený česnek, zalijeme vínem, rychle svaříme na čtvrtinu, přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a krátce povaříme.
5. Bifteky podáváme na opečených bramborách s mrkví, přelité omáčkou, zdobené rajčaty a salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy