REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z májovek a sírovce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý guláš ze dvou jarních druhů hub, která překvapí kombinací chutí obou druhů.


Ingredience:
300 gmájovek
300 gsírovce
200 gsalámu Vysočina
1 kscibule
1-2 lžícesádla
1 lvývaru (nebo 1 l vody a 2 ks kostek masoxu)
sladká smetana
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Sírovce nakrájíme na kostičky a povaříme do měkká ve vývaru z masoxu
2. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme pokrájený salám, sírovce a májovky, vše zalijeme vývarem, přidáme lžíci červené papriky a vaříme do měkka
3. Jakmile jsou houby měkké, rozmícháme smetanu z hladkou moukou a pokrm zahustíme
4. Guláš dochutíme pepřem a solí, podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy