REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš švarného myslivce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant chutného guláše z vepřového masa.


Ingredience:
400 gvepřového plecka
200 gžampiónů
4 kscibule
1 ksbobkového listu
2 lžícesádla
2 lžícehladké mouky
1 lžícesladké papriky
1/2 lžičkystaročeského koření
230 mlsmetany
česnek
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Maso a cibuli nakrájíme na kostky, cibuli pak necháme na sádle zesklovatět (orestujeme ji)
2. Přidáme maso a krátce ze všech stran opečeme, osolíme, opepříme, přidáme další koření, zaprášíme moukou a podlijeme vodou, dusíme téměř doměkka
3. Nakonec přidáme na plátky pokrájené žampióny a provaříme je cca 10 minut, pak guláš zalijeme smetanou, za stálého míchání ještě krátce povaříme
4. Do hotového guláše přidáme rozetřený česnek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy