REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný pstruh s bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pstruzi nadívaní bylinkami, ugrilovaní na venkovním grilu. Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kspstruhy
6-8 kssnítek čerstvého tymiánu
6-8 kssnítek čerstvé petržele
olivový olej
pepř
sůl
svazek tymiánu na potírání

Postup:

1. Očištěné a pod tekoucí studenou vodou omyté ryby necháme důkladně okapat, pak maso ještě osušíme papírovou utěrkou
2. Oba pstruhy zevnitř i z venku osolíme a okořeníme pepřem
3. Vnitřek ryb naplním snítkami čerstvé petrželky a tymiánu
4. Připravíme si gril na přímé grilování, roztopíme ho na vysokou teplotu, rošt očistíme a naolejujeme nebo potřeme masnou kůží
5. Pstruhy položíme na rozpálený rošt a z každé strany 7-10 minut grilujeme, během opékání maso otáčíme a potíráme olejem pomocí svázané větvičky tymiánu
6. Grilované pstruhy servírujeme teplé!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy