REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný banán s medovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaný dezert z přepůlených neoloupaných banánů, přelitý medem, zdobený kopečkem vanilkové zmrzliny.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksneoloupané banány
2 kspomeranče
2 lžícerozpuštěného másla
8 lžicmedu
2 sáčkyskořicového cukru
kopečky vanilkové zmrzliny na ozdobu

Postup:

1. Banány důkladně omyjeme, ale neloupeme, podélně je překrojíme
2. Odkrojené části pokapeme 4 lžícemi medu a poprášíme skořicovým cukrem, necháme 5 minut odležet
3. Z omytého pomeranče nastrouháme asi 1/
2 lžičky kůry, pomeranče přepůlíme a vymačkáme z nich šťávu
4. Zbylý med smícháme s pomerančovou šťávou, kůrou a rozpuštěným máslem, ve menší nádobce tuto medovou omáčku necháme prohřívat na kraji grilu
5. Banány nejdříve grilujeme řezem dolů, pak je otočíme a dopečeme 6-8 minut, dle velikosti banánů a výkonu grilu
6. Hotové banány vyskládáme na dezertní talíře, jednotlivé porce přelijeme teplou medovou omáčkou a doplníme o kopečky vanilkové zmrzliny.

Doporučení:

Další zajímavou ingrediencí k tomuto receptu je rybízový džem, nebo marmeláda, dodá grilovaným banánům a zmrzlině další chuťový rozměr.

Poznámka:

Více o grilování ovoce se dozvíte v naší škole vaření zde: Grilujeme ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy