REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované „Rib Eye“ steaky s omáčkou chimichurri

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept od Tefalu je na steaky připravené na kontaktním grilu. Lze je samozřejmě ugrilovat i na venkovním roštu grilu, ale bude to trvat o něco déle, protože kontaktní gril opéká maso z obou stran naráz!


Ingredience:
Pro 2 osoby potřebujete:
2 ks„rib eye“ steaky, každý asi 175 g
pepř
sůl
Na omáčku:
3 lžíce (45 ml)olivového oleje
2 lžíce (30 ml)červeného vinného octa
1 lžíce (15 ml)citronové šťávy
1 lžička (5 ml)pepře a soli
1/2 lžičky (2 ml)pálivých chilli vloček
1/2 hrnku (125 ml)petrželky (nasekané najemno)
4 ksstroužky česneku (velmi jemně nasekané)
1 ksbobkový list
Ostatní:
kontaktní gril, alobal, olej ve spreji

Postup:
  1. Na omáčku chimichurri smíchejte ocet s citronovou šťávou, česnekem, polovinou soli a pepře, pálivými chilli vločkami a bobkovým listem, vmíchejte olivový olej a šlehejte, dokud se vše pěkně nepropojí
  2. Vmíchejte petrželku, nechte alespoň 15 minut odstát, pak bobkový list odstraňte
  3. Mezitím otřete steaky dosucha papírovou utěrkou, z obou stran je posypte zbývající solí a pepřem
  4. Zapněte gril a zvolte program Červené maso, plotýnky lehce postříkejte olejem ve spreji
  5. Jakmile přestane kontrolka fialově blikat, položte steaky na gril a zavřete víko, počkejte, dokud se barva kontrolky nezmění podle vámi požadovaného stupně úpravy: na žlutou (rare), na oranžovou (medium) nebo na červenou (well done)
  6. Steaky přesuňte na talíř a překryjte alobalem, nechte 5 minut odpočívat
  7. Omáčku chimichurri podávejte samostatně nebo jí maso lehce pokapejte.
Doporučení:

Recept k článku: Máte chuť grilovat? Pusťte se do toho!

Poznámka:

Zdroj: www.tefal.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy