REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná vepřová žebírka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant přípravy vepřových žebírek grilováním.


Ingredience:
2 kgvětších vepřových žebírek
6 lžicsójové omáčky
4 lžícebílého vinného octa
3 lžícemedu
1 lžícecukru
1 lžícesolamylu
1/2 lžičkysoli
špetka cayenského pepře
bílý pepř

Postup:

1. Žebírka opláchneme, osušíme a pak je rozsekáme nebo nakrájíme na 4-8 porcí
2. Připravíme si marinádu ze sójové omáčky, medu, octa a cukru, kterou opepříme a osolíme
3. Žebírka vložíme do ploché mísy, pokapeme marinádou a necháme přikryté 1 až 2 hodiny při pokojové teplotě marinovat
4. Maso vyjmeme z marinády a necháme dobře okapat
5. Marinádu dáme do menšího hrnce a přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v malém množství studené vody a za stálého míchání horkou marinádu, rozpuštěným solamylem, zahustíme
6. Žebírka grilujeme asi 16 minut za častého obracení
7. Nakonec maso potřeme zahuštěnou omáčkou a můžeme je servírovat.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy