REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná mozzarella s cuketou a ajvarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italský sýr s plátky cukety a paprikovou omáčkou. Grilovaný v toastovači nebo na grilu, případně jen prohřátý na teflonové pánvi.


Ingredience:
2 ksplátků cukety
100 gmozzarelly
2 lžícesmetany
2 lžícesmetany
1/2 lžičkytandoori masala
1/2 lžičkysušeného česneku
pečicí papír
olej
sůl

Postup:

1. Na malou pánvičku nebo rendlík nalijeme smetanu, přivedeme k varu a přidáme ajvar
2. Asi minutku prohřejeme a odstavíme
3. Neloupané dvoucentimetrové plátky cukety ogrilujeme po obou stranách a udržujeme v teple
4. Pečicí papír lehce potřeme olejem a mozzarellu obalíme v koření
5. Položíme ji na polovinu pečicího papíru a druhou polovinou ji přikryjeme
6. Velice krátce ogrilujeme – na slabém grilu, toastovači, případně jen prohřejeme na teflonové pánvi
7. Na talíř položíme pečivo, na ně cuketu, pak mozzarellu a nakonec přelijeme omáčkou z ajvaru.

Poznámka:

Ajvar = zeleninová pasta vyrobená zejména z červených paprik s lilkem, zpravidla s přídavkem soli, česneku, případně chilli koření. Existují sladké i pálivé varianty. Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy