REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná kachní stehna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná stehna z kachny grilovaná dozlatova na grilovacích miskách a pak i v alobalu.


Ingredience:
4 ksvětších kachních stehen
Na marinádu:
2 lžícenastrouhaného zázvoru
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícemedu
1 lžičkamleté pálivé papriky
1/2 lžičkystrouhaného muškátového oříšku
sůl

Postup:

1. Očištěná stehýnka opláchneme, osušíme, aby se lépe marinovala i propekla, nařízneme je po celé délce podél kosti
2. Na marinádu dáme do misky dijonskou hořčici, mletou pálivou papriku, na jemno nastrouhaný zázvor, strouhaný muškátový oříšek, med, sůl a dobře promícháme
3. Kachní stehýnka dobře potřeme připravenou marinádou, dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme v chladu přes noc marinovat
4. Pak stehýnka položíme na grilovací misky, grilujeme je pomalu asi 15 minut kůží nahoru, otočíme a grilujeme ještě 15 minut kůží dolů, potom je ihned zabalíme do alobalu a necháme ještě 5 minut na grilu, aby byla dobře propečená i uvnitř
5. Podáváme s pečivem a vypečenou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy