REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinovaný kozí sýr s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troupě zapečené plátky jablek pokapané olejem, pak posypané kozím sýrem a oříšky, znovu zapečené, servírované přelité medem a ozdobené usekanou pažitkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 ksjablko
100 gměkkého kozího sýra
1 lžícesekaných lískových oříšků
1 lžícenasekané pažitky
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemedu
pepř
sůl

Postup:

1. Rozehřejte troubu na 180 C
2. Jablko nakrájejte na silnější plátky, ostrým nožem vyřízněte jádřinec
3. Plátky jablka položte na plech vyložený pečícím papírem a zastříkněte olejem, vložte pod gril, pečte asi 5 minut
4. Na horká jablka pak položte kozí sýr a posypte drcenými oříšky, dejte znovu pod gril a pečte ještě asi 2 minuty
5. Nakonec přelijte medem a posypte sekanou pažitkou, ihned podávejte!

Doporučení:

Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy