REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gnocchi se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské těstoviny gnocchi servírované s podušenými listy špenátu ochucenými smetanou a sýrem Gorgonzolou.


Ingredience:
150 gtěstovin gnocchi
80 gitalské Gorgonzoly
2 hrstilistů čerstvého špenátu
1/3 sklenkysmetany na šlehání
2 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
2 lžícemásla
1 lžíceolivového oleje
mletý černý pepř
voda na uvaření těstovin
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji na pánvi necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli
2. Přidáme nahrubo nasekaný česnek, nahrubo nakrájené listy špenátu a máslo
3. Asi 3 minut vše podusíme, dochutíme pepřem a solí, pak pánev odstavíme ze zdroje tepla
4. Gnocchi uvaříme v mírně osolené vodě al dente, tzv na skus
5. Pánev se špenátem dáme opět na zdroj tepla, přidáme smetanu a polovinu gorgonzoly, promícháme a lehce ohřejeme, pozor nevaříme!
6. Do hotového špenátu přidáme uvařené a důkladně okapané gnocchi a promícháme se zbylou gorgonzolou
7. Pokrm případně ještě jemně osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy