REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fusilli s plněnými žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny zapečené s žampionovými hlavičkami plněnými masovou směsí, přelité smetanou promíchanou se strouhaným sýrem.


Ingredience:
350 gtěstovin fusilli (mohou být i jiné)
380 gmletého masa (vepřové+hovězí)
200 gtvrdého strouhaného sýra
100 gsherry rajčátek
250 mlsmetany 33 %
20 hlavičekstředně velkých žampionů
1 svazekmladé cibulky
2 lžícekoření do mletých mas
1 lžícepolévkového koření
mletý červený pepř
celerové lístky
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka, pak je scedíme, necháme okapat, promícháme s polévkovým kořením a dáme do zapékací mísy
2. Mleté maso promícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, ochutíme kořením do mletých mas, solí, pepřem a směsí plníme dobře očištěné hlavičky žampionů, které rozložíme na připravené těstoviny
3. Vše přelijeme smetanou rozmíchanou se strouhaným sýrem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C 35-40 minut a šťáva, kterou pustí maso, se během pečení promíchá se smetanou a ochutí tak celý pokrm
4. Hotové těstoviny ozdobíme sherry rajčátky a lístky celeru.

Poznámka:

Fusilli těstoviny vypadají jako vřetena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy