REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frankfurtská hovězí z tlakového hrnce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí zadní nebo plec okořeněná, prošpikovaná tenkými párky, podušená v tlakovém hrnci doměkka, servírovaná nakrájená na plátky s chuťově po koření výraznou zahuštěnou omáčkou připravenou ze základu, ve kterém se dusilo maso.


Ingredience:
1 kghovězího zadního v celku, nebo plece
10 kstenkých párků
1 ksvelké cibule
1/2 kshovězího bujónu
mletá červená paprika
mletý černý pepř
hladká mouka
voda
olej
sůl

Postup:

1. Odblaněné, opláchnuté a osušené maso ve směru vláken dlouhým tenkým ostrým nožem prošpikujeme, do 2-3 otvorů vtlačíme tenké párky, celý kus masa dobře osolíme a okořeníme pepřem
2. V tlakovém hrnci orestujeme na oleji dohněda na kolečka nakrájenou cibuli, jemně poprášíme mletou červenou paprikou a zalijeme hovězím bujónem z 1/
2 ks kostky a vody
3. Na pánvi na dobře rozpáleném oleji zprudka opečme celý kus mas, ze všech stran, když se maso zatáhne, přendáme ho do tlakového hrnce k cibuli a vývaru, výpek na pánvičce zalijeme vodou, necháme probublat a pak obsah pánve nalijeme k masu
4. Tlakový hrnec dobře zavřeme a maso vaříme od bodu varu tak 45 minut
5. Hrnec odstavíme, po vypuštění páry otevřeme, maso vytáhneme a do šťávy přidáme na kolečka nakrájené zbylé párky, trošku povaříme, po chvíli zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody
6. Maso nakrájíme na úhledné plátky a vrátíme zpět do omáčku prohřát.

Doporučení:

Podáváme s tarhoněmi nebo rýží, nebo i s knedlíkem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy