REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské brambory II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené kostky rolované plece smíchané s povařenými brambory a vajíčky, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1,5 kgbrambor
500 guzené rolované plece
9 ksvajíček
2 kscibule
2 dclmléka
1 dclsmetany
sádlo
strouhanka
mletý černý pepř
sůl
voda

Postup:

1. Uzenou rolovanou plec opláchneme ve vlažné vodě a uvaříme v hrnci doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky
2. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Vejce, 5 ks uvaříme na tvrdo a také nakrájíme na plátky
4. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle dorůžova
5. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou, do pekáč vložíme vrstvu nakrájených brambor, které poklademe vrstvou masa, plátky vajíček a posypeme osmaženou cibulkou, mírně osolíme a opepříme
6. Na povrch dáme zbylé brambory a opět mírně osolíme
7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C tak 5-10 minut
8. Vejce, 4 ks rozšleháme v mléce, přidáme smetanu a vše rozmícháme, vejci zalijeme prohřáté brambory v pekáči
9. Dopečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C, až se vejce srazí a povrch zbarví dozlatova.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Zeleninové saláty či kysané okurky.

Poznámka:

Uzené lze nahradit například měkkým salámem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy