REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fofr tvarohový koláč s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snadný a časově nenáročný moučník s tvarohovou a povidlovou nápní. Nakonec posypaný drobenkou.


Ingredience:
Na těsto:
2 hrnkyhladké mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
2 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
Tvarohová náplň:
500 gměkkého tvarohu
1 hrnekcukru
3/4 hrnkumléka
2 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
1 ksvanilkového pudinkového prášku
Drobenka:
1/2 hrnkuhrubé mouky
1/2 hrnkucukru
100 gmásla
Ostatní:
povidla
hrubá mouka a olej na vysypání plechu

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto – mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, vejce, olej a vymícháme v míse v hladké těsto
2. V míse druhé si smícháme veškeré suroviny na tvarohovou náplň a promícháme
3. Připravíme si pekáček, vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou
4. Vložíme půlku těsta na koláč, dáme tvarohovou náplň, vložíme po lžičkách cik cak povidla a zakryjeme druhou polovinou těsta na koláč
5. Posypeme drobenkou, kterou jsme připravili smícháním cukru, změklého másla a hrubé mouky
6. Pečeme při 180 °C asi 35 minut.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy