REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fofr knedlík, aneb knedlík do 15 minut

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mikrovlnné troubě připravený přílohový knedlík a to do 15 minut!


Ingredience:
2 ksvejce
1,5 ksrohlíku z předchozího dne
1,5 hrnkuhrubé mouky
1,5 hrnkustudeného mléka
1 lžičkaprášku do pečiva
1/2 lžičkysoli
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
forma z umělé hmoty nebo skleněná

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků, z bílků vyšleháme, nejlépe metličkou, tuhý sníh
2. Do misky nasypeme na kostičky nakrájené rohlíky, přisypeme mouku, prášek do pečiva a sůl, přidáme žloutky a nakonec vše zalijeme mlékem, dobře vše promícháme
3. Do připravené hmoty opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Těsto vlijeme do umělohmotné nebo skleněné formy (nelze použít klasickou kovovou formu!), kterou vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou, můžeme použít formu třeba na bábovku nebo biskupský chlebíček
5. V mikrovlnné troubě knedlík „vaříme“ při výkonu 750 W přesně 8 minut
6. Po vypnutí ještě necháme knedlík v troubě 1-2 minuty odpočinout, pak ho vytáhneme, na několika místech propíchneme párátkem
7. Nakonec knedlík rozkrájíme a můžeme ihned podávat jako přílohu k masům servírovaným s omáčkou apod.

Poznámka:

1 hrnek = 1/4 l

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy