REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Flameri s tvarohem a ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept patří do kategorie pudinků, servíruje se ztuhlý, většinou přelitý nějakou sladkou šťávou a ozdobený ovocem.


Ingredience:
200 gměkkého tvarohu
50 gdětské krupičky
40 gpropláchnutých rozinek
20 gvanilkového pudinkového prášku
2 ksžloutky
1 ksjablka
0,5 lmléka
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžícenahrubo nastrouhané pomerančové kůry
kousky pomeranče na ozdobu
sirup dle chuti

Postup:

1. Do mléka nasypeme dětskou krupičku, vanilkový pudink a cukr, přihodíme 2 ks žloutky, za stálého šlehání metličkou uvedeme do varu a 2 minuty vaříme
2. Hmotu odstavíme, vmícháme propláchnuté rozinky, měkký tvaroh, kůru z pomeranče a větší oloupané a nastrouhané jablko
3. Pudink rozdělíme do misek vypláchnutých studenou vodou a necháme vychladit a potom v lednici ztuhnout
4. Flameri vyklopíme, nebo ho můžeme podávat i v miskách, zdobíme kousky pomeranče a většinou přeléváme nějakým sirupem.

Doporučení:

Ovoce můžeme různě obměňovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy