REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Flamendr z hovězího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zadní hovězí maso nakrájené na nudličky, podlité pivem a dušené doměkka s paprikou, feferonkou, česnekem, pórkem, salámem a párkem.


Ingredience:
400 gzadního hovězího masa
100 gpaprikového salámu
200 mlsvětlého piva
1 lžíceworcesterské omáčky
2 lžíceoleje
2 ksnožky párků
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
1 ksžluté papriky
1 ks feferonky
1 kspórku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí maso zbavíme blan, omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme
2. Papriky omyjeme, semínka se stopkami vyjmeme a nakrájíme na proužky, očištěný pórek i očištěnou feferonku nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek na tenké plátky, paprikový salám na nudličky a párky na kolečka
3. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran na nudličky nakrájené maso, pak přidáme nakrájené papriky, pórek, feferonku, česnek, salám, párky, promícháme a krátce osmahneme
4. Směs dochutíme worcesterem, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy