REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé z tresky se zeleninou v papilotě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filety zapečené v papilotě vyrobené z pečicího papíru. S pokrájenou cibulí, paprikou, brambory, čerstvými žampiony a cherry rajčátky.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
400 gtresky
200 gmásla
12 kscherry rajčátek
4 ksžampiónů
4 ksbrambor
4 kspapriky
2 kscibule
1 kscitronu
pepř
sůl
A dále:
4 ksvelkých archů pečicího papíru
snítky kopru

Postup:

1. Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citrónem
2. Připravíme si čtyři dostatečně velké archy pečicího papíru a každý vymažeme uprostřed máslem
3. Cibuli si nakrájíme na klínky, papriku na větší kusy, žampiony a vydrhnuté neloupané brambory na čtvrtiny
4. Na papír klademe cibuli, papriku, brambory, žampiony, rajčátka a nakonec rybu
5. Přidáme ještě oříšek másla, kopr a uzavřeme balíček tak, aby neutíkala šťáva a maso se zeleninou se mohlo dusit ve vlastní šťávě
6. Dusíme v troubě na 160 °C zhruba 40 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy