REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Farmářská žebírka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve povařená pěkná masitá žebírka z vepříka, potřená marinádou z kečupu, hořčice a česneku, zapečená v troubě spolu s cibulí, mírně podlitá vývarem. Skvělá podávaná s houskovým křenem, čerstvým chlebem a chlazeným pivem.


Ingredience:
2 kgmasitých vepřových žebírek
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 lžícedijonské hořčice
2 lžícekečupu
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Žebírka rozsekneme na menší kusy, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 30 minut
2. Povařená žebírka slijeme a necháme vychladnout, část vývaru odložíme stranou
3. Dijonskou hořčici promícháme s kečupem a utřeným česnekem
4. Žebírka osolíme, opepříme, potřeme připravenou směsí, do pekáče nalijeme trochu vývaru, naskládáme žebírka, posypeme nakrájenou cibulí a zapečeme v troubě 30 minut
5. Hotová žebírka rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou a podáváme například s houskovým křenem, čerstvým chlebem a chlazeným pivem.

Doporučení:

Recept na houskový křen naleznete zde: Houskový křen II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy