REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Extra rychlá svíčková pro začátečníky od Ládi Hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z rychlých a jednoduchých receptů podle reportéra TV Nova Ládi Hrušky.


Ingredience:
100 gkuřecích prsou
1 sklenicesterilované zeleniny pro přípravu omáčky Halali
1 kelímeksmetany ke šlehání
1 lžícehladké mouky
1 lžícecukru
máslo nebo olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a zprudka orestujeme na másle nebo oleji v menším hrnci
2. Přidáme sterilovanou zeleninovou směs Halali i s nálevem a případně i trochu vody, aby bylo maso potopené, vše dusíme, až je maso měkké, tedy zhruba 15 minut
3. Maso vyndáme z hrnce a omáčku rozmixujeme
4. Lžíci hladké mouky smícháme v kelímku se smetanou a za stálého míchání vlijeme do rozmixované omáčky, necháme zvolna povařit až omáčka zhoustne
5. Podle chuti přisladíme cukrem, případně osolíme, pak vložíme zpět maso, které necháme chvíli prohřát, pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji mírně vodou nebo smetanou.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme podávat například hrníčkové knedlíky.

Poznámka:

Sterilovaná zelenina Halali je sladkokyselá sterilovaná zelenina, kterou lze nahradit i jiným druhem zavařené zeleniny.Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy