REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z třešní a višní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kombinace třešní s višněmi dodá džemu potřebnou hustotu, při přípravě džemů většinou třešně mícháme s jiným ovocem.


Ingredience:
2 kgtřešní
1 kgvišní
1,5 kgcukru
pektogel
hřebíček
skořice
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Omyté třešně a višně vypeckujeme a ve smaltové nádobě 10 minut povaříme, za občasného promíchání
2. Přidáme cukr, lžičku mleté skořice, lžičku roztlučeného hřebíčku a pektogel, vaříme do zhoustnutí hmoty
3. Džem plníme horký do čistých sklenic, důkladně je uzavřeme a necháme úplně vychladnout na utěrce dnem vzhůru.

Doporučení:

Pektogel – Pektogel je želírovací prostředek, dává pokrmům konzistenci a zvyšuje viskozitu řídkých potravin a potřebnou hustotu.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy